Академија за програмирање на iOS мобилни апликации

ПРЕГЛЕД
Целта на Академијата за Програмирање на iOS мобилни апликации е да ги трансформира учесниците во професионални iOS програмери. На супер-интензивната 28 неделна програма + 8 недели доработка на проектите се изработуваат реални апликации, се навлегува длабоко во програмерската логика, од програмскиот јазик па сѐ до бизнис стратегијата на апликацијата. На крајот од Академијата учесниците ќе имаат изработено од 0, комплетно функционална iOS мобилна апликација која ќе ја лансираат како готов производ.

Научи како да размислуваш и работиш како девелопер создавајки iPhone, iPad и Apple TV апликации преку симулација на реална работа.
По завршувањето на Академијата започни нова кариера како програмер, вработи се во некоја од нашите партнерски компании или започни твој бизнис.

ГРУПАТА КОЈА ЗАПОЧНУВА ВО ОКТОМВРИ Е ПОПОЛНЕТА. СЛЕДНАТА ГРУПА ЌЕ ЗАПОЧНЕ ВО АПРИЛ 2019 ГОДИНА.
Последните 3 проекти на нашите студенти
МоеCV е бесплатна алатка за креирање на онлајн портфолио од учесниците на Академијата за програмирање, за заедницата. Од хакатонот на учесниците на Академијата за Web Development Бранко, Саше и Алмедин, произлезе овој проект кој ќе го промени начинот на подготовка на апликација за работа. 
Платформа преку која секој може да стекне вештини за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера. Тимот кој го работеше проектот: Aнгела, Александар, Јордан, Александар
komunicira.me е целосно изработена апликација од учесниците на Академијата за програмирање на Brainster: Оливер Божиновски, Горан Воиновски, Панче Димовски и Марко Доновски. Изработена е во соработка со Националниот сојуз на глуви и наглуви на Македонија и претседателот Васко Марков.
ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА?
За оние кои сакаат промена во кариерата
Не си задоволен од она што го работиш, од секогаш си сакал/a да бидеш програмер но не знаеш од каде да почнеш? Никогаш не е доцна за да започнеш нова и успешна кариера.
За амбициозни претприемачи
Имаш бизнис идеја, се обидуваш да креираш твој производ и мобилната апликација е неизбежен дел? Научи да програмираш и постави ги темелите за твојот нов бизнис.
Почетници во кодирање
Потребно е мало претходно искуство со програмирање. Од нашите учесници бараме љубопитност, посветеност и решителност за постојано учење. Ако сакаш да научиш да создаваш мобилни апликации од 0, оваа програма е за тебе.
Професионален развој
Работиш со програмери и сакаш да го разбереш нивниот јазик? Оваа академија ќе ти овозможи унапредување и развој на твојот бизнис.
ШТО ЌЕ НАУЧИШ?
На академијата за iOS програмирање ќе научиш сѐ што ти е потребно за да изградиш целосна iOS мобилна апликација од 0. Оваа програма ја креиравме поради потребата на македонските компании од квалитетни iOS програмери, и истите со нетрпение чекаат да обучиме нова група.
На програмата ќе научиш се што ти е потребно за да креираш сопствена мобилна апликација од 0. Преку менторство, практичи примери и градење на вистински апликации ќе учиш: Swift, Xcode, the iOS SDK, Apple’s Human Interface Guidelines, HTTP, REST, APIs и други професионални вештини. 
Учесниците ќе имаат шанси да пратворат една идеја во вистинска мобилна апликација и веднаш да почнат да го надградуваат своето портфолио.
ПРОГРАМА
XCode
Introduction to XCode, Interface builder, iOS, simulator, IBOutlets, playgrounds, images, assets
Swift
Swift beginner: Variables, constants, operators, methods, optionals, IBActions, data types, collections, control flow, loops, guard, comments, print statements, debugging, UserDefaults.
Swift intermediate: Data structures, inheritance, optionals, properties, methods.
Swift advanced: error handling, extensions, protocols, delegation, UI text field.
View controller life cycle, memory management, Swift advanced: closures
Objective-C
You still need Objective-C to be a great iOS developer. You'll feel comfortable working in any project.
UI/UX
UIScroll view, UIStack view, UITableview, UICollectionView, Touches, UIResponder, Core Graphics, UIAlertController
Architecture
Follow best practices for MVC application architecture design. You will be ready to work on teams and apps of any size.
Data
Interact with Location Services, Maps, and Photos. Build apps with relational data using Core Data, CloudKit, Parse, and RESTful web services.
SDKs
Integrate and contribute to third-party code. Learn from the best while quickly building new, complex apps.
Debugging
Fix bugs using Xcode tools, Apple Documentation, and online resources. Instructors and mentors are here to help.
Submitting Apps
Wrap around code signing, provisioning, testing and submitting your apps. Get expert marketing instruction to succeed on the App Store.
Constantly Updated
Become a part of the local and worldwide iOS community. Participate in blogs, podcasts, hackathons, and meetups.
Final Presentation of the projets
DEMO WEEK
1. Preparation for the final presentations
2. How to present your product
3. 'D' day

СТАНИ iOS ПРОГРАМЕР

НАУЧИ ОД ЕКСПЕРТИ
Добиј менторство и инструкции од професионални iOS програмери.
Биди еден од оние 4000+ луѓе кои поминале низ нашите програми.
ИЗРАБОТУВАЈ ВИСТИНСКИ АПЛИКАЦИИ
Учи да програмираш додека градиш вистински мобилни апликации.
Навлези длабоко во програмерската логика преку симулирање на реална работа.
ВРАБОТИ СЕ
Добиј помош при вработување од нашиот кариерен тим и добиј шанса да се вработиш во една од 30те партнерски IT компании.
НАЧИН НА АПЛИЦИРАЊЕ
Академијата започнува во октомври 2018 година, часовите се одржуваат 3 пати во неделата, започнуваат од 17.30 часот во просториите на Brainster во Скопје.
Аплицирај во најкус можен рок бидејќи академијата ќе ја следат само 15 учесници, а процесот на селекција ќе заврши кога ќе се пополни групата.
16 + 8 неделнa академии за програмирање: 1500 евра, со плаќање на дел од сумата по вработувањето. Опции за плаќање на 6 рати без камата.
©2018 [codepreneurs]
Контакт:
070/384728
E-mail: contact@brainster.co