АКАДЕМИИ ЗА
ПРОГРАМИРАЊЕ

35 и 28 неделни програми за почетници преку кои ќе станеш програмер
со работа на 3 реални апликации
Последните 3 проекти на нашите студенти
МоеCV е бесплатна алатка за креирање на онлајн портфолио од учесниците на Академијата за програмирање, за заедницата. Од хакатонот на учесниците на Академијата за Web Development Бранко, Саше и Алмедин, произлезе овој проект кој ќе го промени начинот на подготовка на апликација за работа. 
Платформа преку која секој може да стекне вештини за Маркетинг, UX/UI Design, Project Management, Growth Hacking, Дигитална Трансформација и Кариера. Тимот кој го работеше проектот:AнгелаАлександар, Јордан, Александар.
komunicira.me е целосно изработена апликација од учесниците на Академијата за програмирање на Brainster: Оливер Божиновски, Горан Воиновски, Панче Димовски и Марко Доновски. Изработена е во соработка со Националниот сојуз на глуви и наглуви на Македонија и претседателот Васко Марков.
ЗАПОЧНИ НОВА КАРИЕРА
Без разлика дали си маркетер, студент, професор или претприемач или IT ентузијаст, Brainster & Codepreneurs академијата за програмирање е во потрага по неуморни индивидуи кои ја бараат секоја шанса за професионално надградување, подготвени да напредуваат во интензивна средина за учење, и се разбира, сакаат да програмираат.
Биди дел од супер-интензивна 35 или 28 неделна програма и трансформирај се од почетник во програмер. Стигни до нова кариера, научи да програмираш во интерактивна средина преку изработка на реални апликации и практична работа со нашите инструктори.
По завршување на програмата успешните таленти ги поврзуваме со ИТ компаниите.

ОДБЕРИ АКАДЕМИЈА

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ ОД ПРЕТХОДНИТЕ АКАДЕМИИ

Гордана
Пеева
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Семос Групација.
Един
Смајовиќ
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во iSoftGaming.
Алек
Јаневски
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Bright Box.
Александар Трајковски
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Platin Gaming.
akademija za programiranje
Марија
Крстева
Претходно невработена, по завршување на Академијата се вработи како програмер во Brainster.
Ѓорги
Трпчев
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Bright Box.
Горан
Милошевски 
Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во GSIX.
Александар Симоновски
Работи како (CTO) Chief Technology Officer во Grouper.
BRAINSTER низ бројки

400 +
40 +
4000 +
36 +
Одржани
курсеви
Партнерски
компании
Учесници
Инструктори
ШТО ЌЕ НАУЧИШ?

За 35 недели ќе научиш како да создаваш апликации од нула. Вештините кои ќе ги стекнеш ќе ти овозможат да се вработиш како почетник во некоја од најдобрите IT компании во Македонија или странство, или да развиеш сопствен бизнис.
Оваа програма е ефикасна поради работата на реални проекти. За време на Академијата ќе бидеш изложен/а на најрелевантните технологии, а стекнатото знаење ќе го примениш преку изработка на вистинска апликација под директно менторство и соработка со нашите инструктори.
3
35
20
3
+
пати во
неделата

неделна
програма
предизвици
реални апликациии
кариерно насочување
ПРОГРАМА
Секоја поединечна програма, за Web програмирање или Front - end програмирање, започнува со 4 недели посветени на основите на програмирањето. Потоа учесниците ќе преминат на примена на наученото со изработка на реален продукт. Преку работа во тимови, учесниците ќе изградат, не само апликација, туку и сериозен бизнис концепт кој заедно ќе го лансираат на пазарот.
Учесниците на академиите ќе изработат 3 реални апликации за време на академијата.

Нашите програми се базираат на последните вештини и технологии кои се применуваат во IT компаниите.

На крајот од Академијата, тимот за кариерно советување на Brainster ќе биде целосно посветен на зајакнување на сите аспекти од (идната) кариера на студентите, и активно ќе учествува во наоѓањето на работата од соништата на учесникот.

РАБОТА НА РЕАЛНИ АПЛИКАЦИИ

Ќе се изработат 3 реални веб страни со кој ќе се гордееш на крајот на Академијатa и ќе можеш да ги вметнеш во твоето портфолио. На проектот ќе работиш заедно во тим (кој ќе го формираме за време на часовите), со кој заедно ќе почнете од 0. Производот ќе биде однапред дефиниран, со цел да опфати што поголем број од предвидените вештини кои треба да ги стекне групата.

На крајот учесниците ќе го презентираат проектот пред инструкторите, партнерите, компаниите за вработување, претставниците на IT компаниите и други соработници.

НАЧИН НА АПЛИЦИРАЊЕ
Академијата започнува во април 2019 година, часовите се одржуваат 3 пати во неделата, започнуваат во 17.30 часот и траат до 20.30 часот во просториите на Brainster.

Процесот на селекција е започнат, а секоја група ќе биде составена од 18 учесници. 

Нашите партнери овозможуваат 6 делумни и една целосна стипендија за оние кои први ќе аплицираат и ќе бидат избрани да учествуваат.
ЦЕНА
35 и 28 неделни Академии за програмирање: 1900, со можност за плаќање на 24  рати без камата.
©2018 [codepreneurs]
Контакт: 070/384728
E-mail: contact@brainster.co